Een beetje geschiedenis…

Na een carrière van bijna 25 jaar ten dienste van een duizendtal klanten misstaat het niet om even stil te staan bij het ontstaan en de ontwikkeling van Fiduciaire Roquet.


Gestart in 1996 met z’n drieën, gaat het avontuur vandaag, in 2019, nog steeds verder, met z’n twintigen… Om in die mate te evolueren in iets meer dan twee decennia tijd, heeft François-Xavier Roquet nooit op een inspanning meer of minder gekeken. Hij heeft altijd de juiste risico’s genomen en is altijd de uitdagingen aangegaan die een wereld in verandering hem stelden. Maar hij is er vooral in geslaagd de beslissingen te nemen die zich opdrongen. Om stap voor stap te groeien in een activiteitensector of om er zijn aanwezigheid te bestendigen, moet men voor alles zichzelf blijven en handelen voor zijn klanten alsof het voor zichzelf is, dat is zijn motto!

Van Brusselse origine

Fiduciaire Roquet, in zijn huidige vorm, is ontstaan in 1996. In 1989 was François-Xavier Roquet, met zijn bachelor- en masterdiploma in de Economische Wetenschappen van de Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix (Namen) en zijn master in fiscaal beheer van de École de Commerce E. Solvay in de hand, aan de slag gegaan als fiscaal adviseur op de fiscale afdeling van een internationaal bureau voor audit en fiscaliteit. Hij zou er bijna vijf jaar blijven en ontwikkelde ondertussen ook zijn eigen activiteiten als fiscaal adviseur en accountant.

Bij het begin van het jaar 1996, heeft François-Xavier Roquet Fiduciaire Debourse overgenomen, gevestigd in Sint-Pieters-Woluwe en bestaand uit drie personen, waaronder twee medewerksters die vandaag nog steeds in dienst zijn.

Opening van de kantoren in Namen en Charleroi

Met de aanwerving van drie extra medewerkers, ontwikkelde Fiduciaire Roquet zich snel tussen 1996 en 2004, zowel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als in het Waalse Gewest. Vandaar ook dat François-Xavier Roquet, in augustus 2004 in Erpent, in het Namense, waar hij woont, een bijkomende vestiging opent met meteen een eerste medewerkster om de lokale klanten te beheren. Zij is vandaag nog steeds op post en neemt de supervisie van dit bureau waar.

In de loop van de jaren 2006 tot 2009 verwelkomen de kantoren in Brussel en Namen vijf nieuwe medewerkers en medewerksters. Eind 2009, strevend naar een nabije dienstverlening voor zijn klanten uit de regio Charleroi, heeft Fiduciaire Roquet vervolgens Fiduciaire Courtois opgenomen in de organisatie. Fiduciaire Courtois was op dat moment al meer dan dertig jaar gevestigd in Couillet en bestond uit drie personen. François-Xavier Roquet opende hiermee dus zijn derde kantoor in zijn geboorteregio, Charleroi. Een terugkeer naar de bron, als het ware…

Uitbreiding van de kantoren

Voortvloeiend uit zijn continue ontwikkeling tussen 2010 en 2013 en dit op de verschillende sites, renoveerde en breidde Fiduciaire Roquet vervolgens zijn drie kantoren uit in een tijdspanne van twee jaar. Eerst verhuisde het Brusselse kantoor in november 2013 naar een ruime woning in de Vogelzangwijk in Sint-Pieters-Woluwe, waar in augustus 2015 ook de tweede verdieping werd gemoderniseerd, nadat nog eens 3 nieuwe medewerkers het team kwamen versterken.

Het kantoor in Namen kreeg in september 2015 ook een nieuw jasje zodat de 5 medewerkers de lokale klanten, die steeds talrijker worden, in een ideale omgeving kunnen ontvangen op de Chaussée de Marche in Erpent, tegenover de nieuwe Baseilleswijk, de « place to be » in Namen.

Tot slot rondde François-Xavier Roquet in november 2015 zijn Herculeswerken af met de uitbreiding van het kantoor in Charleroi, dat een jaar voordien een vierde medewerker had verwelkomd. Het kantoor, breidde uit naar de aanpalende ruimte en werd volledig herdacht en gemoderniseerd.

Al 20 jaar…

Het jaar 2016, waarin Fiduciaire Roquet zijn 20-jarig bestaan vierde, begon onder de beste auspiciën, met drie ruime, optimaal ingerichte kantoren, die ook en vooral, in ieder geval voor het komende decennium, een ontvangstcapaciteit bieden voor nieuwe klanten en medewerkers die steeds loyaler en efficiënter worden. “Leidinggeven is vooruitkijken.” Als prille vijftiger, in de fleur van zijn leven en met 25 jaar ervaring in het veld, blijft François-Xavier Roquet meer dan ooit een optimist en een overtuigde enthousiasteling. Op weg naar de 30e verjaardag van Fiduciaire Roquet dus!

En vandaag…

Dankzij de 20 professionals en experten in Brussel, Charleroi en Namen, biedt Fiduciaire Roquet binnen de kortst mogelijke tijd een kwalitatieve en nabije dienstverlening aan, gekoppeld aan topadvies, uitgaand van de meest recente juridische ontwikkelingen maar ook handelend als een « goede huisvader ». Van het begin tot het einde van uw professionele activiteit en van de vervulling van uw boekhoudkundige en fiscale verplichtingen tot het specifieke advies en de fiscale optimalisatie van uw persoonlijke of professionele situatie.

Dankzij de geografische nabijheid van de drie kantoren, verzekert Fiduciaire Roquet ter plaatse of vanuit de eigen kantoren, de organisatie, het beheer en de opvolging van alle boekhoudkundige en fiscale aspecten van uw activiteiten als eenmanszaak of als vennootschap, van de oprichting tot de overname (of stopzetting). Dankzij de competenties van zijn werknemers, waarvan de overgrote meerderheid al 10, 15, 20 jaar of meer in dienst is – een zeldzaamheid in dit beroep – en de mate waarin hun kennis up to date is, biedt Fiduciaire Roquet u ook een duidelijke en onmisbare hulp bij het nemen van uw beslissingen: « de Fiduciaire stelt voor en u beschikt » in volle kennis van zaken.

Tot slot slaagt Fiduciaire Roquet er dankzij zijn snelle reactievermogen in u binnen de kortste termijnen te ontmoeten en u een even duidelijk als precies antwoord te bezorgen op al uw vragen, geheel in uw eigen belang.

Het is dan ook met groot genoegen dat François-Xavier Roquet persoonlijk reageert op uw verzoek om diensten, ongeacht het kantoor waar u zich tot richt.

Onze kantoren

Drie kantoren met een enkel team, eenzelfde spirit, een enkele manier van werken en om u te bedienen!

Brussel

Gemeente van Sint-Pieters-Woluwe
(zuid-oost van Brussel)

Charleroi

Gemeente van Couillet
( zuid-oost van Charleroi)

Namen

Gemeente van Erpent
(zuid van Namur)